Lättvikts stekhäll till grillen perfekt till ditt campingkök eller friluftskök, laga dina favorit recept på stekhäll

Viktigt att tänka på vid val av friluftskök och stekhäll

När du väljer ett campingkök eller ett friluftskök är det viktigt att se till så det är enkelt att transportera. Detsamma gäller för din stekhäll till grillen. Det finns olika stekhällar av gjutjärn som kan väga en hel del. Att laga mat på stekhäll ska vara praktiskt. Detta har exempelvis företaget Dalum haft i åtanke när de har skapat en lättvikts stekhäll för detta ändamål. På så sätt kan du enkelt bära med dig din stekhäll. Att bränna in sin stekhäll innan användande är viktigt även för lättvikts stekhällar till grillen.

Recept för stekhäll anpassade för tillagning på en lättvikts stekhäll

Dina egna eller inspirerade recept för stekhäll kommer smaka som allra bäst. Ta med dig en rätt hanterad och inbränd stekhäll av lättvikt, på din friluftsutflykt. På så sätt kan du enkelt laga mer mat på ditt friluftskök och campingkök. Letar du efter speciella recept för stekhäll så finns det till och med praktiska stekhälls recepts böcker för just detta ändamål. Att vända sig till en bok receptbok med recept just för stekhäll gör din friluftsaktivitet enklare att planera. Du behöver på så sätt inte släpa med dig en massa onödiga ingredienser.

Laga enklare mat på en lättviktsstekhäll

Vill du göra matlagningen riktigt enkelt så kan du välja att ta med dig friluftsmaten nummer ett som är enkelt att tillaga på stekhäll, pannkakor med sirap. Det är stora skillnader på att laga mat på ett stormkök jämte ett campingkök eller friluftskök med en lättvikts stekhäll.

Framförallt så är det just mängden mat du kan tillaga samtidigt men även stekytor. Att steka mat på en stekhäll av lättviktsformat är som att steka på ett stort och praktiskt stekbord.

Detta tillåter så att ditt kött kan få den finaste stekytan och blir tillagat på rätt sätt. Genom att köttet eller ditt alternativt till kött, får rätt utrymme att stekas på. Detta gör att stekos och ångor frigörs enklare, vilket i sin tur gör att köttet eller köttalternativet inte kommer att kokas utan faktiskt få den stekyta som gör maten godare.

Du kan få massor med tips, inspiration och recept för stekhäll hos exempelvis experterna på lättviktsstekhällar till grillen – Dalum Sweden

fler insikter