Hur man använder en tältkamin

En tältkamin är ett utmärkt sätt att värma upp tältet när du campar. Det finns dock några saker som du måste veta innan du använder en. I det här blogginlägget går vi igenom hur man använder en tältkamin, vilken sorts ved man ska använda och hur man undviker att skapa onödiga drag.

Hur man använder en tältkamin

Tältkaminer är vanligtvis tillverkade av plåt och har ett rör som skickar ut värmen så fort den slutar brinna. Gjutjärnskaminer som håller värmen längre är inte lämpliga för skogsturer eftersom de är för tunga och svåra att transportera.

När du använder en tältkamin ska du se till att använda tjockare stockar som brinner långsamt. Du måste också dra ner spjällen vid behov för att undvika att skapa drag. Om det blir för mycket drag kommer tältkaminen inte att fungera ordentligt och kan eventuellt orsaka en brand.

Slutsats

Genom att följa dessa enkla tips kan du använda en tältkamin på ett säkert och effektivt sätt när du campar. Se till att använda tjockare stockar som brinner långsamt och dra ner spjället vid behov för att undvika att skapa onödiga drag. Om du gör det kan du få en varm och behaglig campingtur. Du hittar ett stort utbud av tältkaminer på Renbergsgården.

fler insikter