Ergonomin på din arbetsplats är viktigare än vad du tror

Visste du att det är otroligt viktigt för din hälsa i längden att ha bra ergonomi på din arbetsplats? Många tänker inte på det förrän de börjar få smärta. Till en början känner du inte att din kropp tar stryk, men efter en lång tid med dålig ergonomi kan du få en mängd olika skador. Därför är det viktigt att ha rätt verktyg och en bra ergonomisk kontorsstol på din arbetsplats.

Vad är ergonomi?

Ergonomi är studien av människors effektivitet i sin arbetsmiljö. Man tar hänsyn till arbetstagarens fysiska och mentala begränsningar och till den utrustning som används. Ergonomin strävar efter att skapa en arbetsplats som är bekväm och säker för arbetstagarna, samtidigt som den är produktiv. När ergonomin utförs på rätt sätt kan den bidra till att förebygga muskuloskeletala sjukdomar (MSD) som karpaltunnelsyndrom, seninflammation och ryggsmärta.

Hos ErgoComfort hittar du allt du kan tänka dig när det kommer till ergonomiskas hjälpmedel. Allt från våtrumsmatta till laboratorium kontorsutrustning finns i deras breda sortiment. Och som en av Sveriges ledande leverantörer inom ergonomiska hjälpmedel kommer dem kunna hjälpa dig med alla dina olika frågor och funderingar.

fler insikter