Gummimattor och ergonomiska ståmattor för kontor

Ståmattatta – Kontorets bästa vän

Ståmattor för kontor har blivit allt mer populära och det finns några olika sådana ergonomiska ståmattor. Det är oftast gummimattor som har extra bra komfort och är ergonomiska mattor som är anpassade för stående arbete.

Hälsofördelarna med att variera sin arbetsdag på kontoret med att framförallt stå upp har många fördelar. Dock så har vi som människor vant oss vid att sitta och behöver då en ergonomisk matta som arbetsmatta som skapar ett mjukare underlag.

Många kontor har hårda golv eller tunnare heltäckande mattor. Detta räcker inte för att arbeta stående. Vill vi arbeta stående utan att bli lika trötta så behöver vi oftast ett mjukare underlag som sviktar lite så man kan skifta balansen mellan fötterna.

Använder du gummimattor med en bra ergonomisk tjocklek på din arbetsmatta i gummin, som är anpassad till den anställda så kommer det kännas skönare att påbörja en arbetsrutin med att arbeta stående på en ergonomisk ståmatta.

Ergonomiska ståmattor av högsta kvalitét skapar en bättre hållning och starkare rygg

Kombinerar du en ergonomisk ståmatta med kontorsträning och regelbundna pauser så kommer du orka bättre och fokusera på ett helt annat sätt. Vill du så kan du variera dig med en balansplatta eller något annat ergonomiskt hjälpmedel. Idag finns det olika lösningar för att skapa rörelse i ett stillasittande arbete som skrivbordscyklar och skrivbordslöpband.

Gummimattor för stående arbete har ingen inlärningsfas, satsa på varierande kontorsergonomi

Dessa har också många fördelar men det är inte alla anställda som kan fokusera på både sitta arbete samtidigt det krävs mer av användaren. Vill du skapa en friskare arbetsplats, börja med att erbjuda höj och sänkbara ståbord och de bästa ergonomiska mattorna till dina anställda, förklara fördelarna och erbjud variation och möjligheter att sitta på andra sätt, som skönare soffor och fåtöljer till fikarummet eller samtalsrummen.

Vill du göra övergången enklare finns ergonomiska stolar utan rygg och pallar, men även balansbollar som kan fungera bra och stärka upp kroppen. Alla som arbetar på kontor känner efter ett tag av att kroppen behöver mer variation än den ergonomiska kontorsstolen kan erbjuda.

fler insikter