Skillnaden mellan dahliaknölar och tulpanlökar

Det är dags att börja tänka på att plantera blommor! Men innan du kan börja gräva i jorden måste du se till att du har rätt lökar för jobbet. I det här inlägget ska vi ta en snabb titt på skillnaden mellan dahliaknölar och tulpanlökar så att du kan se till att du väljer rätt för din trädgård.

Dahlior är en typ av knölblommor som finns i många olika färger och storlekar. De kommer ursprungligen från Mexiko och Centralamerika och blommar vanligtvis på sensommaren eller den tidiga hösten. Dahlialökar är lätta att odla, men de kan också startas inomhus från knölar.

Tulpanlökar

Tulpaner är en annan typ av knölblommor, och de är inhemska i Europa och Asien. De finns i lika många färger och sorter som dahlior och blommar vanligtvis på våren. Liksom dahlior kan tulpaner startas från antingen frön eller lökar.

Det finns några viktiga skillnader mellan dahlialökar och tulpanlökar som du bör vara medveten om innan du planterar. Till att börja med blommar dahlior vanligtvis senare på säsongen än tulpaner. Dessutom är dahlialökar i allmänhet större än tulpanlökar. Slutligen måste dahlialökar planteras djupare i marken än tulpanlökar (ca 15-20cm djupt).

Nu när du vet skillnaden mellan dahlialökar och tulpanlökar är det dags att börja plantera och skapa en vacker blomsterdesign! Båda dessa typer av blommor är lätta att odla och är ett vackert tillskott till vilken trädgård som helst. Se bara till att plantera dina dahlior lite djupare än dina tulpaner, så är du på god väg mot en vacker rabatt som blommar hela säsongen.

fler insikter