Tygblommor och sidenblommor samt snygga växtväggar av konstgjorda växter och konstblommor

Hur du väljer rätt växter för ditt hem eller företag

Konstväxter av sidenblommor eller tygblommor, är ett utmärkt sätt att skapa liv i alla utrymmen. Oavsett om det är ditt hem, kontor, restaurang, hotell eller andra offentliga utrymmen. Men med så många alternativ kan det vara svårt att veta var man ska börja.

Visste du till exempel att du kan skapa snygga växtväggar som ser helt naturliga ut. En växtvägg med organiska växter kräver kunskap och mycket skötsel för att bli bra. Så här kan du tänka för att hitta rätt sorts växter och välja rätt växter för dina specifika behov.

Inomhusväxter jämfört med utomhusväxter

Det första du behöver bestämma dig för är om du vill ha inomhus- eller utomhusväxter när du dekorerar eller planerar. Om du letar efter växter som trivs i tuffa väderförhållanden är utomhusväxter rätt väg att gå. Detta kan vara lämpligt att tänka på om du vill ha växter på en inglasad altan.

Om du däremot vill ha växter som tål inomhusklimatet och ger ditt inomhusutrymme extra elegans då kan inomhusväxter som är anpassade för detta ändamålet vara det bättre valet då det är känsligare för ett ojämnt klimat.

Stora fördelar med att välja konstväxter som ser äkta ut med bra UV skydd

Här finns det en stor fördel med konstväxter med sidenblommor, eller träd med konstgjorda löv monterade på en riktig konserverad trädstam. Det finns flera olika typer och ska du plantera dessa utomhus i solljus. Då bör du välja konstväxter och konstträd med ett bra UV skydd. Då behöver du nämligen inte välja alls vill du skapa en konstgjord växtvägg inomhus eller konstgjorda växter som ser äkta ut planterade i dina rabatter.

Du kanske rent av vill ha en hållbar och vacker bukett av konstblommor, som är en slags tygblommor av sidentyg. Med konstblommor kan du på så sätt skapa konstgjorda buketter av konstgjorda sidenblommor. Du kan på så sätt ha dina favoriter av blommor till synes blommande året om.

Trendiga jämte klassiska växter

När du väl har bestämt dig för inomhus- eller utomhusväxter är nästa sak du måste bestämma dig för om du vill ha trendiga eller klassiska växter. Trendiga växter är sådana som för närvarande är trendiga och som sannolikt kommer att vara populära i bara några få år, innan de faller ur modet.

Klassiska växter däremot är sådana som har stått sig genom tiderna och som aldrig kommer att gå ur tiden. Det är upp till dig vilken typ av växt du föredrar, men tänk på att trendiga växter kan behöva bytas ut oftare än klassiska växter.

Detta är dock inget hinder med konstblommor, där du enkelt kan komplettera med mer trendiga blommor. Samt ersätta dessa med mer klassiska när trenden lagt sig.

Växter med lågt underhåll jämfört med växter med högt underhåll

En annan viktig beslutsfaktor är om du vill ha växter med lågt eller högt underhåll. Växter med lågt underhåll är sådana som inte kräver mycket skötsel och som kan överleva på minimal vattning och solljus. Växter med högt underhåll kräver däremot regelbunden vattning och solljus för att trivas.

Återigen är det upp till dig vilken typ av växt du föredrar, men tänk på att växter med högt underhåll kan kräva mer tid och ansträngning från din sida. Konstväxter kräver minimalt med bevattning, den enda gången det behöver vatten är faktiskt när du vill skölja av dessa från exempelvis damm.

Oavsett vilka behov du har finns det säkert en växt som är perfekt för dig. Med så många alternativ kan det vara svårt att veta var man ska börja. En bra början är att välja om du vill ha hållbara blommor som ser snygga och vackra ut länge. Hos exempelvis redekoflowers.se kan du hitta konstväxter som ser äkta ut. Där hittar du konstgjorda växter, konstgjord växtvägg, konstblommor och konstgjorda träd av högsta kvalitet.

fler insikter