OVK besiktning i Stockholm, Obligatorisk Ventilations Kontroll

Så här fungerar en obligatorisk ventilationskontroll

OVK besiktning eller obligatorisk ventilationskontroll är ett begrepp inom ventilationskontroll. För att skapa bra inomhusmiljö krävs det att fläktsystemet och ventilationen i en byggnad är godkänd. Det kan annars skapa olika typer av följdproblem i fastigheten. Med en bra kontroll på luftflöden i fastigheten och att ditt fläktsystem fungerar som det ska. Du kan får hjälp av en expert på underhållsplan, få pris på energideklaration och OVK besiktning i Stockholm, av exempelvis OVK-center.

Då det kommer även din fastighet i bästa fall använda energin betydligt bättre. Fläktar drivs ibland av en direktverkande fläktmotor men det är betydligt vanligare att det är en eller flera fläktremmar som kan behöva spännas, bytas ut eller att motorns fläktremsskiva har utsatts för slitage och behöver bytas.

En fläkt som inte går som den ska kommer inte heller att leverera som det är tänkt och därför behövs det regelbundna kontroller. Inom ventilationssystem finns det ofta spjäll och annat som drivs av spjällmotorer, det kan vara allt från rökgasspjäll till spjällen för frånluft. Om en fläktmotor stannar eller fungerar ojämnt så kan det bli en obalans.

Med en regelbunden OVK så kommer du få en kontroll på dina fastighets ventilation

Ett sätt att förbättra luftkvaliteten i ditt på din fastighet är att se över ditt nuvarande ventilationssystem. Om så är fallet kan du överväga att investera i ett effektivt ventilationssystem som återvinner din ordinarie frånluft. Fastighetsventilationssystem är anordningar som reglerar luftflödet i en byggnad och optimerar det.

Genom att använda speciella sensorer så kan styra luftflödet så det blir perfekt anpassat efter hur många som vistas i lokalen. Detta gör att du även kan använda funktionen för att sänka ventilationshastigheten när den står oanvänd.

För att få äldre ventilationsmotorer att kunna justera hastighet krävs det ibland en frekvensomvandlare som reglerar efter det akutella behovet. Dessa kommer att hjälpa till att spara energi och det kommer vara lättare att optimera fastighetens ventilation.

I samband med din OVK besiktning i Stockholm kan du fråga om hur vilket energideklarations pris som gäller och hur du enklast kan skapa en bra underhållsplan i Stockholm. Med en underhållsplan får du den bästa planeringen av ventilationsunderhåll på din fastighets ventilationsystem i Stockholm.

fler insikter