Bilden visar en pergola i trä eller en pergola med tak. Det finns olika pergolamarkiser och soldukar och solsegel som passar altaner och alla tänkbara trädgårdar.

Hur du väljer pergola och terass markis för ditt hem

Vill du lära dig mer om hur du väljer den bästa pergolan och markisen för ditt hem? En pergola är ett utmärkt sätt att lägga till struktur, skugga och stil till ditt uterum.

Oavsett om du letar efter en klassisk pergola i trä eller en modern segelduk till altanen. Då finns det ett flertal alternativ när det gäller att välja den perfekta pergolan. Du kan även hitta en praktisk terass markis för ditt hem online.

Njuta av en avkopplande stund i en pergola av trä

En pergola i trä ger ett stabilt stöd, vilket ger dig en ökad sinnesro. Framförallt att din konstruktion kommer att kunna hantera alla väderförhållanden som kommer i dess väg.

De flesta pergolor i trä är tillverkade av ett hållbart träslag som tål klimatet. Du kan hitta en pergola i trä och i andra material som exempelvis tryckbehandlad furu. Det finns även olika typer av pergola som är tillverkade i kompositträ.

När du väljer en pergola i trä är det viktigt att tänka på storleken på det område där du planerar att placera den vid. På så sätt kan du kan se till att den passar ordentligt. Samt att din pergola ger ett naturligt inslag i just din trädgård.

Pergola med tak som skyddar effektivt mot solens strålar

En pergola med tak är ett alternativ till trädgården och kan skapa en mysig uteplats snabbt. Den här typen av konstruktion ger ytterligare skydd mot väder och vind. En pergola med tak ger en skön och avkopplande avskildhet samt skydd mot regn och solens strålar.

Solsegel och segelduk till din balkong för svalkande skugga

Om du vill ha något riktigt unikt kan du överväga att installera en segelduk till altan i stället för en traditionell pergola av trä eller en pergola med tak.

Dessa segeldukar till altanen är konstruerade med hjälp av slitstarkt segeldukstyg. Vilket skapar en iögonfallande design som ger intresse till alla utomhusutrymmen.

Dessutom erbjuder segelduk eller ett solsegel till altan ett snyggt skydd mot solen då solseglet och segelduken oftast är format som ett segel. Det finns även rektangulära former.

Detta kan många gånger vara en mer praktisk lösning för just din altan. Jämfört med traditionella strukturer och kräver lite underhåll när de väl är installerade.

Snygga till i trädgården på ett enkelt sätt med en pergola i trä

Oavsett vilken typ av utomhusutrymme du har. Oavsett om det är en liten uteplats eller en stor bakgård. Det finns gott om alternativ när det gäller att välja den bästa pergolan. Samt även det bästa solseglet och terass markisen för ditt hem.

fler insikter