Oculus Rift S och VR tillbehör till din VR gaming

VR gaming på enklaste sätt med Oculus Rift S

Vill du enkelt bygga ett VR gaming system hemma för att spela det senaste VR spelen med ditt Oculus Rift S och dina VR tillbehör. Som exempelvis Oculus quest 2 elite strap och Vive trackers. Virtual Reality (VR)-tekniken har kommit långt de senaste åren och det är nu möjligt att njuta av VR upplevelser av hög kvalitet utan att behöva spendera mycket pengar. Du kan med relativt lite kunskap om ämnet, lätt bygga ett eget VR spelspelssystem hemma, som gör att du kan spela de senaste VR spelen.

För att bygga ditt eget VR spelsystem kan du utgå ifrån följande minimumkrav:

  • En dator med ett kraftfullt grafikkort (NVIDIA GeForce GTX 1070 eller AMD Radeon RX 580).
  • Ett VR förberett headset som Oculus Rift, HTC Vive eller Sony PlayStation VR.
  • En uppsättning handkontroller, t.ex. Oculus Touch-kontroller eller HTC Vive-kontroller.
  • Ett stort rum med tillräckligt med utrymme för att du ska kunna röra dig fritt.

Installationen är snabb och enkel för dig som är någorlunda tekniskt intresserad. Installera först den programvara som behövs för att köra VR headsetet på din dator. Därefter ansluter du headsetet till datorn med hjälp av lämpliga kablar. Sätt slutligen på dig headsetet och följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationen.

När allt är igång är du redo att börja spela VR spel och koppla till eventuella VR tillbehör. Att spela spel är både avkopplande och en nyttig del av lärande. I lagom mängder av spelande, så kommer du i många fall kunna nyttja fördelarna positivt. Både som fritidssyssla men även på arbetet. Idag krävs det allt oftare en flexibilitet och ett tekniskt kunnande. Därför har VR tekniken även hittat sin plats på just arbetsplatser eller i utbildningssituationer.

Att bygga ett eget VR-spelspelssystem hemma är ett utmärkt sätt att njuta av högkvalitativa VR upplevelser utan att behöva spendera en massa pengar. Allt du behöver är en kraftfull dator, ett VR klar headset och en uppsättning handkontroller. Installationen är snabb och enkel, så du kommer att spela VR spel på nolltid.

fler insikter