Skillnaden mellan tandimplantat och skalfasader

Om du överväger tandimplantat eller skalfasader är det viktigt att förstå skillnaden mellan de två förfarandena. Tandimplantat är ett kirurgiskt ingrepp där en titanstolpe sätts in i käkbenet. En porslinskrona fästs sedan på stolpen, vilket skapar en tand som ser naturlig ut. Skalfasader är ett icke-kirurgiskt ingrepp där tunna skal av porslin limmas fast på framsidan av dina tänder. Låt oss ta en närmare titt på skillnaderna mellan tandimplantat och skalfasader!

Tandimplantat är en permanent lösning för saknade tänder. Titanstiftet som förs in i käkbenet smälter samman med benet med tiden och skapar en stark och stabil grund för porslinskronan. Tandimplantat kan hålla hela livet med rätt skötsel. Skalfasader är däremot inte en permanent lösning. Porslinsskalet kan med tiden flisa eller gå sönder och måste bytas ut med några års mellanrum.

En annan skillnad mellan tandimplantat och faner är kostnaden. Tandimplantat är vanligtvis dyrare än faner eftersom de är ett kirurgiskt ingrepp. Många försäkringar täcker dock åtminstone en del av kostnaden för tandimplantat. Skalfasader täcks vanligtvis inte genom försäkringar.

Slutligen är det viktigt att ta hänsyn till tidsåtgången när man väljer mellan tandimplantat och skalfasader. Placeringen av tandimplantat kräver några kirurgiska ingrepp under flera månader. Skalfasader kan placeras på bara ett besök på mottagningen. Det finns många tandläkare i Stockholm som erbjuder detta.

Om du överväger tandimplantat eller skalfasader i Stockholm är det viktigt att tala med din tandläkare om vilket alternativ som är rätt för dig. Båda förfarandena kan ge dig ett vackert leende, men det är viktigt att förstå skillnaderna innan du fattar ett beslut, speciellt om du ska göra tandimplantat i Stockholm.

fler insikter