Bilden visar ett modernt hus. Skyddsfilm för fönster kan vara ett effektivt sätt att skydda mot insyn.

Säkerhetsfilm som minskar insynen

Säkerhetsfilm till fönster kan många gånger hjälpa till att minska insynen effektivt. Det finns många användningsområden för säkerhetsfilm och du kan lära dig lite mer nedan. Säkerhetsfilmer är en typ av skyddsfilm som kan klistras på fönster för att öka säkerheten i ditt hem eller kontor.

Det finns speciell säkerhetsfilm är tillverkad av en väldigt stark och flexibel polymerfilm. Denna bör då helst monteras av en professionell firma. Filmen kan i dessa fall förhindra att glas spricker och splittras vid yttre påverkan. Det är dock insynsskydd som är det mest förekommande användningsområdet.

Hur fungerar en säkerhetsfilm?

Säkerhetsfilmen fungerar genom att den fäster på fönstret och bildar en stark bindning mellan glaset och filmen. Om fönstret utsätts för ett kraftigt slag eller stöt, hjälper säkerhetsfilmen att hålla glaset samman och hindrar det från att splittras. Säkerhetsfilmer finns i olika tjocklekar och kan anpassas efter dina behov och krav på säkerhet.

Varför använda säkerhetsfilm?

Säkerhetsfilmer används ofta på offentliga platser som banker, butiker och kontor, men kan också installeras i hemmet för att öka säkerheten. Säkerhetsfilmer kan bidra till att förhindra skador på personer och egendom vid till exempel inbrott eller olyckor. Utöver säkerhet kan säkerhetsfilmer också ge andra fördelar, som att reducera UV-strålning, skydda mot insyn och ge en frostad eller designad yta.

Vilka typer av säkerhetsfilmer finns det?

Det finns olika typer av säkerhetsfilm att välja mellan, inklusive:

  • Klar säkerhetsfilm: denna typ av säkerhetsfilmer är genomskinlig och ger ett osynligt skydd mot skador på fönstret.
  • Färgade säkerhetsfilmer: färgad säkerhetsfilm kan ge en snygg färgad yta till fönstren, samtidigt som det ger säkerhet och skydd.
  • UV-skyddsfilm: denna typ av säkerhetsfilmer skyddar mot skadliga UV-strålar och kan bidra till att skydda möbler och inredning från solblekning.
  • Frostfilm: frostfilmer ger en opak yta på fönstret, som frostat glas, vilket skyddar mot insyn och ger en frostad look till fönstren.

Hur installeras säkerhetsfilmer?

Säkerhetsfilm kan installeras på ett enkelt och effektivt sätt om det är en mindre installation. Är det däremot en större installation då kan det krävas en professionell installatör. Filmen appliceras på fönstret med hjälp av en lösning som aktiverar filmens självhäftande yta.

Installationen är vanligtvis snabb och smidig, och du kan se fördelarna av din säkerhetsfilm omedelbart efter installationen. Lär dig mer om solskyddsfilm, UV skyddsfilm, säkerhetsfilm samt hur du enkelt kan skapa den där frostade glas effekten, hos exempelvis Filmtek.

fler insikter