Oljefilter, luftfilter och bränslefilter till traktorer, hjullastare och entreprenadmaskiner

Så här hittar du rätt filter till traktor och hjullastare

Behöver du flera delar för att serva din traktor eller hjullastare som oljefilter till hjullastaren och luftfilter till traktorn? Att regelbundet serva din traktor, hjullastare eller entreprenadmaskin. Detta kräver rätt sorts filter och av högsta kvalitét.

När du byter oljefilter, luftfilter och bränslefilter så gör detta för att öka livslängden på fordonet. En förbränningsmotor slits oftast med tiden mindre om du har bra filtrerad olja och motorn kommer att gå bättre av att få ett renare bränsle.

Luftfiltret har som funktion att dra in en ren förbränningsluft till motorn så att den kan prestera på bästa sätt. Igentäppta filter gör att fordonet drar mer bränsle på det totala planet, samt att fordonet kommer även prestera sämre. Du märker detta genom att exempelvis accelerationen inte svarar lika bra längre.

Hur du väljer rätt luftfilter och oljefilter till hjullastaren eller din traktor

När du söker efter filter så bör du välja rätt typ som är anpassad för just din modell. Detta brukar oftast finnas med i tillverkarens beskrivning. Men det kan hända att du köpt en begagnad hjullastare, traktor eller entreprenadmaskin. Då kan det vara extra svårt att veta, om du däremot frågar en expert på filter som exempelvis kespa.se så kan dem hjälpa dig vidare.

Söker du efter filter till Fendt eller ett filter till Valmet/Valtra, New Holland, Case IH, samt filter till John Deere. Eller du kanske söker filter till en Volvo hjullastare då kommer du säkerligen kunna hitta detta hos exempelvis kespa.se.

Deras filter och andra reservdelar, som kuldrag k80 eller kulhandske k80 och är av högsta kvalitet. Det kommer garanterat att hålla din utrustning igång utan problem under en lång tid framåt.

Tänk på detta när du väljer oljefilter, luftfilter och bränslefilter till dina entreprenadmaskiner, hjullastare och traktorer

Oljefilter: Se alltid till att ha rätt oljetyp för ditt användingsområde

En av de viktigaste delarna av servicen av din traktor eller hjullastare är att byta oljefilter. Med tiden kan oljan förorenas av damm, smuts och andra partiklar som kan täppa till filtret och minska motorns effektivitet. Ett igensatt filter kan också leda till för tidigt slitage på motorkomponenter. Därför är det viktigt att byta oljefilter regelbundet enligt tillverkarens rekommendationer.

Luftfilter: Ett bra luftfilter kommer ge ditt fordon bättre prestanda

En annan viktig del av servicen av din traktor eller hjullastare är luftfiltret. Luftfiltret förhindrar att smuts och damm kommer in i motorn, vilket kan leda till minskad prestanda och skador på motorkomponenter. Precis som oljefiltret är det viktigt att byta luftfilter regelbundet för att säkerställa bästa möjliga prestanda från din traktor eller hjullastare.

Bränslefilter: Med ett rent bränslefilter får du en bättre tillströmning av bränslet

Bränslefiltret är en annan viktig komponent i ett korrekt underhåll av din traktor eller hjullastare. Bränslefiltret fångar upp föroreningar som smuts, damm och vatten. Detta kan täppa till bränsleinspridarna (om det är ett spridarsystem) och hindra motorn från att fungera ordentligt. Det är viktigt att byta bränslefilter enligt tillverkarens rekommendationer för att undvika problem med din utrustning.

Tänk så här med dina generatorer och startmotorer till dina fordon

Generatorn laddar batteriet medan motorn är igång, medan startmotorn vevar igång motorn när du slår på tändningen. Dessa är båda viktiga komponenter för att hålla din traktor eller hjullastare igång smidigt.

Om någon av dessa komponenter går sönder. Vilket leda till dyra reparationer eller till och i värsta fall med ett totalt utbyte av motorn. Därför är det viktigt att byta ut dem regelbundet enligt tillverkarens rekommendationer.

Bland det viktigaste servicen din traktor eller hjullastare, från oljefilter och luftfilter till bränslefilter, växelgeneratorer och startmotorer. Alla filter är av hög kvalitet och kommer garanterat att hålla din utrustning igång på ett smidigt sätt.

fler insikter