Bilden visar ett rum i industriell stil. En rumsavdelare vägg kan behövas för att skapa rum på ett enkelt sätt vid öppna planlösningar.

Rumsavdelare vägg – För att skapa hemkänsla

Rumsavdelare vägg kan vara den perfekta lösningen för dig med öppen planlösning. Dessa praktiska och funktionella skiljeväggar är enkla att installera samt kan ge dig utrymme. Vilket ger även dig möjligheter att skapa praktiska rum utan att behöva bygga fasta skiljeväggar.

En rumsavdelare vägg kan användas för många funktioner. Såsom att dra en gräns mellan arbets- och vardagsrummet, skapa utrymme för nya hyllor eller garderober. Eller helt enkelt ge din lägenhet ett fräscht och nytt utseende. Lär dig mer om hur denna enkla lösning kan hjälpa dig att skapa en bättre livsmiljö.

Anledningar varför en öppen planlösning kan behöva delas av med en rumsavdelare vägg

 1. Varför du behöver en rumsavdelare vägg
  En rumsavdelare kan hjälpa dig att skapa ett mer organiserat och effektivt rum. Speciellt om du behöver uppdatera dina möbleringar för att bättre använda utrymmet. Hitta den perfekta lösningen för dina behov genom att välja mellan olika stilar och material, såsom trä, metall eller glas. En vägg som är tillverkad av träpaneler kommer att ge en mer rustik känsla till ditt rum. Medan en vägg med metallramar kan ge en modern och minimalistisk känsla.
 2. Använda rumsavdelare vägg för sina många fördelar
  En rumsavdelare kan användas för många syften, såsom att skapa en lugn plats att arbeta i, och en annan plats för att titta på TV eller umgås med vänner. Det kan också hjälpa dig att skapa utrymme för nya hyllor, garderober eller andra förråd. En annan fördel är att du kan ändra platsen på den eller ta bort den helt om du vill ändra din inredning i framtiden.

Viktigt att tänka på vid val av rumsavdelare

 1. Vilken typ av rumsavdelare vägg du bör välja
  En viktig övervägning att tänka på när du väljer en rumsavdelare vägg är hur mycket utrymme du vill skapa. Om du vill skapa en separat sovtäckning i ett rum, behöver du en större vägg. Om du bara vill skilja din arbetsstation från vardagsrummet, kan en mindre skärmskydd fungera bra. Fler faktorer inkluderar färgschemat i ditt hem och din budget. En rumsavdelare vägg i träpaneler kan vara dyrare än en vikvägg.
 2. Hur man installerar en rumsavdelare
  Det första du behöver göra är att mäta ditt rum och bestämma var du vill ha skärmskyddet installerat. Markera sedan de fästpunkter på väggen där du vill placera väggarna. Beroende på vilken typ av skärmskydd du väljer, behöver du kanske inte borra hål i väggen. Du kan också rådgöra med en professionell hantverkare för att säkerställa att installationen är säker och felfri.

Fördelar med att använda en rumsavdelare vägg

En rumsavdelare vägg en enkel och praktisk lösning som kan hjälpa dig att skapa mer utrymme och funktion i ditt hem. Med det breda utbudet av stilar och material som finns tillgängliga, är det enkelt att hitta en skärm som passar din personliga smak och budget.

Installationsprocessen är också enkel och kan göras på egen hand eller med hjälp av en professionell hantverkare. Var inte rädd för att ge din lägenhet ett fräscht utseende och användbarhet med en rumsavdelare vägg – du kan bli överraskad över hur mycket mer utrymme du har.

fler insikter