Överlåtelsebesiktning: Vad en inspektör kan hitta

När du köper eller säljer en fastighet är en av de viktigaste aspekterna överlåtelsebesiktningen. Då kommer en professionell inspektör och kontrollerar fastigheten för att upptäcka eventuella problem. Vad exakt letar de efter? Läs vidare för att ta reda på det!

Vart börjar besiktnignsmannen?

En av de första sakerna som inspektören kontrollerar är fastighetens skick. De kommer att leta efter eventuella tecken på skador, t.ex. sprickor i väggar eller tak, vattenskador eller något annat som potentiellt skulle kunna vara ett problem. De kommer också att kontrollera att alla apparater och inventarier är i skick.

Kontroll av elsystem och VVS

Därefter tar de en noggrann titt på VVS- och elsystemen. De vill försäkra sig om att allt uppfyller kraven och att det inte finns några potentiella faror. Detta innebär bland annat att de kontrollerar om det finns saker som blottade ledningar eller skadade rör.

Kontroll av krypgrunden

Slutligen kommer de att ta en titt på själva fastighetens struktur. Detta innebär att de ska se till att krypgrunden är solid och att det inte finns några strukturella problem med fastigheten.

Vad händer om besiktningsmannen hittar problem?

Om allt ser bra ut är överlåtelsebesiktningen klar! Men om det finns några problem kommer inspektören att göra en rapport och rekommendera vad som behöver göras för att åtgärda dem. Så om du köper eller säljer en fastighet, glöm inte att boka in en överlåtelsebesiktning i Stockholm, Sundsvall, Västerås eller Dalarna hos Svensk fastighetsbesiktning AB! Det kan spara dig mycket pengar och problem i det långa loppet.

fler insikter