När ett stort frysrum behövs i ett restaurangkök

Varje restaurangkök behöver ett pålitligt frysrum för att förvara ingredienser och hålla maten färsk. Men när antalet kunder ökar eller menyn expanderar. Då kan det bli nödvändigt att uppgradera till en större kommersiellt frysrum. Du kan här lätt lära dig mer om detta och få en inblick i vilka faktorer som bör beaktas när du köper en ny kommersiell frys till ditt restaurangkök. 

Storlek och kapacitet på din frys och ditt frysrum

När du köper en större frys är storlek och kapacitet de två viktigaste sakerna att tänka på. En underdimensionerad frys kommer att försätta dig i en obekväm situation om du behöver förvara mer mat än beräknat. Där kan du med fördel välja ett frysrum istället. Å andra sidan kan en överdimensionerad frys leda till högre energiräkningar samt slöseri med utrymme. Se därför till att du vet exakt vilken förvaringskapacitet du behöver innan du investerar i en ny frys eller ett frysrum. 

Hur du väljer rätt typ av frysskåp eller frysrum 

Typen av frys är en annan faktor som bör beaktas när du gör ditt köp. Uppåtgående frysar är perfekta för att förvara stora mängder mat, medan frysboxar är idealiska om du har begränsat utrymme i köket. 

Deras låga profil gör att de enkelt passar in i trånga utrymmen. Det finns också kombinationsfrysar som erbjuder både stående och något större modeller i en och samma enhet, perfekt om du vill ha mer flexibilitet och förvaringsalternativ.  

Energieffektivitet med moderna restaurangfrysar

En annan viktig faktor att tänka på när du köper en kommersiell frys är energieffektiviteten. En mer energieffektiv modell kommer att spara pengar på elräkningarna med tiden och bidra till att minska ditt koldioxidavtryck. 

Leta efter Energy Star-märkta modeller på dina restaurangmaskiner och frysrum. Det kan även finnas annan typ av klassificering, som använder avancerad isoleringsteknik. Men det kan även vara olika termostatkontroller för maximal energieffektivitet. Dessutom kan vissa frysmodeller vara utrustade med bättre isolering som kan hjälpa till att spara ännu mer energi. 

Det kan vara en skrämmande uppgift att investera i en större kommersiell frys, men det behöver det inte vara. Genom att ta hänsyn till storlek och kapacitet, typ av frys och energieffektivitet när du fattar ditt beslut. På så sätt ser du till att ditt restaurangkök har allt lagringsutrymme som behövs. Samtidigt som det är kostnadseffektivt och miljövänligt.

fler insikter