Hur vet jag om en orientalisk matta är äkta?

Orientaliska mattor har varit populära i många år, och folk känner sig lockade av både deras skönhet och värde. Men att veta om en orientalisk matta är äkta eller falsk kan vara ett problem. Det finns många förfalskade orientaliska mattor som kretsar runt på marknaden, och det är viktigt att känna till skillnaden mellan en äkta och en falsk matta. Här kommer vi att diskutera om anledningarna till att du bör anskaffa en äkta orientalisk matta, hur man kan skilja på en äkta och falsk orientalisk matta och tips på hur du kan hitta en riktig orientalisk matta.

Anledningar till att anskaffa en äkta orientalisk matta

Förutom att en äkta orientalisk matta är en vacker prydnad, kan den också ha ett ekonomiskt värde. En äkta orientalisk matta kan hålla i generationer, och värderingen tenderar att öka med tiden. Dessutom kan det vara en del av din familjs historia och tradition. Det är också troligt att en högkvalitativ orientalisk matta kommer att bli mer slitstark och tålig än en falsk matta.

Skillnaden mellan en äkta och en falsk orientalisk matta

För att avgöra om en matta är äkta eller falsk, måste du vara uppmärksam på det finstilta. En del saker att titta efter inkluderar;

  • Kvaliteten på garn och färgämnen.
  • Symmetrin i designen.
  • Knutar per kvadrattum.
  • Färgen på baksidan av mattan.
  • Orienteringen på knutarna (alla knutar ska vara vilande på ryggen av mattan).

Tips för att hitta en äkta orientalisk matta

Det finns många sätt att säkerställa att du köper en äkta orientalisk matta. Bland annat kan du:

  • Köpa från en betrodd återförsäljare eller specialistaffär.
  • Utveckla en förståelse för hur en äkta matta ser ut – studera dess design, symmetrier och knutar.
  • Be om ett äkthetsintyg eller en garantiförsäkring som bekräftar mattans ursprung och kvalitet.
  • Använda en UV-lampa för att kontrollera förekomsten av kemiska ämnen (om de finns, är mattan troligen falsk).

Sammanfattning

Innan du köper en orientalisk matta är det viktigt att du förstår dess värde och hur du kan skilja på en äkta och falsk. Genom att utveckla en förståelse för vad du ska leta efter, välja en betrodd återförsäljare och be om intyg eller garantiförsäkring, kan du känna dig säker på att du har köpt en vacker, högkvalitativ och äkta orientalisk matta. Så var inte rädd för att sätta lite extra tid och ansträngning på att hitta den perfekta mattan för ditt hem.

fler insikter