Person som utför en kettlebell swing samt utför funktionell träning med armhävningar på HEX hantlar

Hur man kommer igång med kettlebells

Vill du öka din styrka och väljer mellan kettlebell eller styrketräning med skivtång och olika gummiplattor som exempelvis bumpers.

Att bygga upp styrka kräver inte mycket utrustning, men däremot rätt typ av utrustning. Ska du bygga ett gym till kontoret så det anställda kan ta ett enklare gympass på rasten. Satsa på kvalitet på din ställbara träningsbänk, viktskivor och bumpers, men lägg även energi på att välja rätt skivstång.

Allt för många hemmagym och mindre anläggningar eller företagsgym satsar på enklare utrustning. Det behövs inte längre, att få tillgång till kettlebells av hög kvalitet och prisvärda hantlar är idag inte svårt.

När du väljer hantlar och kettlebells välj gärna olika typer och storlekar, det finns mindre format i järn. Det finns större kettlebells av andra material som är enklare att hantera.

Prisvärda HEX hantlar för mångsidig användning i gymmet

HEX hantlar är exempelvis väldigt praktiska, då det passar bra till att utföra exempelvis armhävningar med. Mycket utav utrustningen på gymmet går att använda på ett funktionellt sätt. Detta gör att du inte behöver stora ytor för din utrustning.

När du ska välja curlstång med viktskivor ett gymgolv som tål att användas eller rätt typ av ställbar träningsbänk. Vänd dig då till en expert på styrketräning, som vet vad du behöver för att komma igång samt kan visa dig hur du väljer bra kvalitet och till ett fördelaktigt pris.

Att träna behöver således inte vara nämnvärt dyrt och du behöver inte all utrustning på en och samma gång. Köp istället rekommenderad utrustning av en styrketräningsexpert. Att välja en engagerad leverantör som tränar själv så kommer du enklare bygga ett gym i topplass med enklare medel.

Istället för att satsa på ett billigt och så kalla multigym av billigare kvalitet. Genom detta så kommer ditt gym säkerligen att användas av både dig och din personal i en större utsträckning.

Hjälp dina anställda att komma igång med styrketräning

Styrketräning är ett utmärkt sätt att förbättra din allmänna kondition och hälsa. Det kan hjälpa dig att bygga muskler, förlora fett och öka din styrka och uthållighet. Gärna inledande tillsammans med promenader och enklare konditionsträning.

Det finns många olika sätt att komma igång med styrketräning, men det bästa sättet är att hitta ett program som passar dina mål och intressen.

Som arbetsgivare kan du hjälpa dina anställda att ta steget till att förbättra sin hälsa. Har du ett ledigt rum på ditt kontor, då kan du bygga ett litet kontorsgym. På så sätt så kan du introducera dina anställda till en hälsosammare livsstil.

Tänk gärna på detta vid styrketräning

Om du vill komma igång med styrketräning finns det några saker du bör tänka på. Du behöver välja rätt vikt för din kroppstyp och konditionsnivå.

Hitta ett program som innehåller övningar som riktar sig till alla de stora muskelgrupperna. En fördel är om du successivt kan utveckla detta efter din styrka.

Försök inte nå för stora resultat för fort, fokusera på form och teknik för att undvika skador längre fram. Du kommer även behöva vara konsekvent med din träning, sätt ett långsiktigt mål.

Här är en snabb översikt över hur du kommer igång med styrketräning:

  1. Välj rätt vikt för din kroppstyp och din konditionsnivå. Om du precis har börjat är det bäst att använda lättare vikter och fokusera på form och teknik. När du blir starkare kan du gradvis öka mängden vikt du lyfter.
  2. Hitta ett program som innehåller övningar som riktar sig till alla de stora muskelgrupperna. Ett väl avrundat program bör innehålla övningar för bröstet, ryggen, axlarna, armarna, benen och coremusklerna.
  3. Fokusera på form och teknik. Korrekt form är viktigt för att undvika skador och maximera resultaten. Se till att värma upp före varje träningspass och svalka av efteråt.
  4. Var konsekvent med din träning. För att se resultat av styrketräning måste du vara konsekvent med din träning. Sikta på 3-4 träningspass per vecka och se till att ge dig själv tillräckligt med vila mellan träningspassen så att dina muskler kan återhämta sig ordentligt.

Styrketräning är ett utmärkt sätt att förbättra den allmänna konditionen och hälsan. Genom att följa dessa tips kan du komma igång med styrketräning på ett säkert och effektivt sätt.

Kom ihåg att fokusera på rätt form och teknik, välj rätt vikt för din kroppstyp och konditionsnivå, hitta ett väl avvägt program som riktar sig till alla större muskelgrupper och var konsekvent med din träning.

Med konsekvens och engagemang kan du uppnå fantastiska resultat med styrketräning.

fler insikter