Bilden visar ett modernt helkaklat badrum. Värmegolv med el är ett skönt i ett helkaklat badrum. Låt ett proffs installera så att du får rätt tätskikt för ditt badrum och bästa flytspacklet för ditt värmegolv.

Fördelarna med helkaklade badrum

Det finns stora fördelar med helkaklade badrum när du ska renovera. När du vill skapa ett badrum som även i vissa fall höjer värdet på ditt boende. På så sätt får du även ett väldigt lättskött badrum. Det lönar sig alltid i slutändan när du får ett badrum som ser ut och känns både lyxigt och väldigt fräscht.

En av de viktigaste aspekterna att ta hänsyn till när du planerar din renovering är underarbetet inför både klinkers- och kakelläggning. Att ha ett helkaklat badrum erbjuder många fördelar jämte exempelvis plastmatta på golv och väggar.

Med helkaklat badrum får du utöver en förbättrad estetik i vissa fall även en värdehöjning av ditt boende. Du kan således skapa ett ökat värde för ditt hem. Detta uppskattas och värderas högt vid framförallt försäljning, om du väljer relativt standardiserade färger och former.

Hållbarhet och underhållsvänligt med helkaklat badrum

Helkaklade badrum är mycket mer hållbara än sina okaklade motsvarigheter. Så länge kakelplattorna installeras korrekt med rätt tätskikt. Genom detta kommer badrumsrenoveringen hålla i flera år framåt med ett minimalt underhåll.

Du bör därför alltid ta in hjälp av en expert på badrum och klinker- och kakelsättning. Framförallt om du inte har fackmannamässiga kunskaper inom området.

Utför du arbetet själv så kan det annars vara svårt att bevisa att arbetet för korrekt utfört. Detta kan i sin tur leda till att det är svårt att få ersättning för eventuella vattenskador från ditt försäkringsbolag, vid en vattenläcka eller skada.

Installera din golvvärme i badrummet på rätt sätt

Du kan även ta in hjälp om du vill installera ett värmegolv på el. Det kan krävas att du har en viss höjd på ditt flytspackel för golv när du ska installera värmegolv el, eller golvvärme med vattenanslutning.

Det är även bra att känna till att det inte alltid är samma tätskikt för badrum i källare eller om det gäller ett badrum ovan marknivå. Ett tätskikt har en väldigt viktig funktion som skapar en barriär som står emot väta effektivt. Det är därför viktig att detta arbete utförs på ett fackmannamässigt sätt.

Fördelar med att välja helkaklat badrum istället för plastmatta

Eftersom smuts och smuts inte samlas på kakelytor är det dessutom lätt att hålla dem rena genom att regelbundet torka av dem. Antingen med en trasa eller en golvmopp.

Kakel och klinker har en större motståndskraft för rengöringsmedel. Det är således inte heller lika känsliga i jämförelse med plastmattor. Plastmattor har kommer betydligt lättare att dra åt sig olika rengöringsprodukter och i vissa fall lämna fläckar.

Förbättrad estetik med ett proffsigt kaklat badrum

En väl utformad kakellayout kan ge vilket rum som helst en omedelbar ansiktslyftning och få det att se lyxigt och sofistikerat ut. Med så många olika typer av kakel som finns tillgängliga idag, kan det vara svårt att välja.

Du kanske redan nu har det perfekta färgschemat som tar fram det bästa i din badrumsdesign. Du kan också välja mönstrade kakelplattor eller till och med mosaik, som kommer att få ditt rum att sticka ut från mängden.

Tänk dock på att all badrumsrenovering inte anses värdehöjande. Det krävs ofta att det tilltalar en framtida spekulant och då krävs det ibland lite bredd. Du bör utan att du bör hålla dig inom olika standarder när du renoverar ditt badrum. Känner du dig osäker så kan du kontakta en värderingsmäklare eller en expert på kakel och klinker.

Ökat värde på hemmet och i det flesta fall en bra investering

En av de största fördelarna med att ha ett helkaklat badrum att det i det allra flesta fall ökar det totala värdet på ditt hem. Ett väldesignat kaklat badrum gör att alla bostadsutrymmen ser mer attraktiva och önskvärda ut.

Detta innebär att potentiella köpare är villiga att betala mer för sådana fastigheter i jämförelse med dem utan kaklingsalternativ. Det gör att det är väl värt att investera i helkaklade badrum istället för att installera ett billigare alternativ med plastmattor.

Ett helkaklat badrum är ett utmärkt alternativ om du letar efter en estetiskt tilltalande uppgradering som kommer att öka ditt hems värde avsevärt med tiden. Kakel ser inte bara bra ut, det kräver inte heller så mycket underhåll.

Det räknas som en hållbar investering som står sig i många år framåt. En plastmatta är oftast känslig för ljus och kan bli missfärgad över tid. Har du möjlighet till helkaklat badrum så bör du även ta detta i beräkning.

På så sätt behöver du inte heller oroa dig för att hantera några irriterande problem som avskalade tapeter eller fläckiga mattor. Att investera i helkaklat badrum är definitivt värt att överväga. Framförallt om du vill se till att ditt omgjorda badrum ser bra ut i många år framöver.

fler insikter