Bilden visar en bil med extraljus som bilbelysning. Ledramper och ledljusramper är alltmer populära på bilar, terrängfordon och MC.

Fördelar med extraljus och LED bilbelysning

Fördelar med extraljus och att då använda sig av LED bilbelysning är flera. Har du någonsin kört på natten och önskat dig bättre synlighet? Eller kanske har du velat få din motorcykel att sticka ut lite med ett ljusare och tydligare sken?

Om så är fallet kan extrabelysning och eftermonteringsbelysning vara precis den lösning du behöver. Det finns några olika typer av extraljus och eftermonteringsbelysning tillgängligt idag, det flesta är av LED ljustypen. LED ljus kan vara allt från enskilda LED extraljus till LED-ramper. LED ljus erbjuder många fördelar för bil-, båt- och motorcykelägare.

LED-belysning som extraljus för MC eller montera en ledramp för ATV

Om du har en motorcykel och vill eftermontera motorcykelbelysning är LED belysning perfekt för dig. Det finns speciellt anpassad LED belysning för detta ändamål. Den här typen av LED ljus erbjuder ett mer fokuserat strålmönster än vanliga halogenlampor.

Det är idag inte lika vanligt förekommande att montera en ledramp på en motorcykel. Däremot så kan du montera en ledramp på en ATV och terrängfordon, vilket oftast skapar mängder med fördelar vid arbeten i skymning eller i mörker.

LED belysning ger ett ljusare och tydligare sken. Det gör att du som MC förare kommer kunna känna dig tryggare vid sämre siktförhållanden som i mörker och i dimma. LED lampor är också mycket mer energieffektiva än traditionell belysning med glödlampor. LED lampor håller också betydligt längre även vid tuffare terräng.

LED lampor kan i många fall faktiskt hålla upp till 50 gånger längre än de flesta traditionella glödlampor bara i en ren jämförelse. Lägger man därtill faktorer som ojämn terräng och olika driftsförhållanden. Då kommer LED belysningen i det flesta fall vinna helt överlägset.

LED-lampor för LED-ramper är energieffektiva och ger ett starkt sken

Ett annat bra alternativ för fordonsägare är LED-ramplampor. Med en LED-rampbelysning installerad på din bil eller båt kan du snabbt skapa bättre synlighet. Dessa lampor är utformade för att ge en optimal effekt med minimal strömförbrukning.

Som en extra fördel är de också mycket tåliga och klarar extrema temperaturer utan att blekna eller missfärgas med tiden. Dessutom är de vattentäta så att de kan användas under dåligt väder utan att du behöver oroa dig för skador på grund av regn eller snöfall.

Eftermontering av lampor på ditt fordon

Oavsett om du väljer LED-belysning eller LED-ramper för ditt fordon eller din båt är en sak densamma. Processen för att eftermontera dem på ditt fordon är ganska okomplicerad. Allt som krävs är lite grundläggande elarbete.

Detta kan alla med en viss fordonskunskap om elsystem bör kunna göra relativt enkelt. Det är dock alltid bäst att konsultera en expert om du inte är säker på vilka åtgärder som måste vidtas innan du ger dig i kast med någon form av elektriskt arbete själv.

Oavsett om du har en bil, båt eller motorcykel finns det många fördelar med att installera extrabelysning och eftermonteringsbelysning på dina fordon. Från ökad synlighet vid körning på natten till att skapa ett unikt utseende för din bil. Dessa typer av lampor erbjuder något speciellt oavsett vilken typ av fordon du har.

Dessutom är de mycket hållbara och energieffektiva. Vilket innebär att när de väl är installerade på rätt sätt. Då kommer dina LED ramper och din LED belysning fortsätta att ge dig förstklassig prestanda i flera år framöver.

fler insikter