Har du hört talas om fördelarna med en e-cigg eller har du sett folk med en elektronisk cigarett på stan och blivit nyfiken? Då kan den elektroniska cigaretten, även kallad e-cigarett, vara något för dig. Vi vet alla att rökning är extremt skadligt för vår hälsa. Många rökare ser hälsoriskerna för sig själva och vill hitta ett sätt att sluta. Men som vi alla vet är det lättare sagt än gjort att bryta rökvanan. E-cigarett drivs av batterier och producerar vattenånga när de inhaleras. Till skillnad från tobaksrök är ångan helt ofarlig för både dig och din omgivning, vilket gör e-cigaretter till ett hälsosammare alternativ.

E-cigaretter kan hjälpa dig att sluta med cigaretter för gott!

Enligt en studie som publicerades i The Lancet är det mer sannolikt att personer som använder e-cigaretter lyckas sluta röka cigaretter än de som inte använder dem. I studien hade nästan 20 % av de personer som använde e-cigaretter kunnat avstå från att röka efter ett år, medan endast 10 % av de personer som inte använde e-cigaretter kunde säga detsamma.

E-cigaretter skadar inte tänderna eller lungorna på samma sätt som cigaretter gör!

Eftersom det inte finns någon förbränning eller rök i samband med e-cigaretter kommer dina tänder och lungor inte att drabbas av några fläckar eller skador av att använda dem. Tobaksrök innehåller hundratals kemikalier som är frätande och skadar inte bara dina tänder utan även din lungvävnad. Med tiden kan dessa skador leda till allvarliga hälsoproblem som tandköttssjukdomar, tandförlust och lungcancer.

E-cigaretter kostar mindre än cigaretter!

Om du är rökare vet du att cigaretter inte är billiga – och de verkar bara bli dyrare för varje år. I genomsnitt kostar ett paket cigaretter cirka 6 dollar. Om du röker ett paket om dagen blir det 420 kr per vecka eller 21840 kr per år! E-cigaretter är mycket billigare än traditionella cigaretter – du kan få ett startkit för så lite som 300 kronor, och en flaska e-vätskor (som räcker i ungefär en vecka) kostar cirka 100 kronor.

Om du letar efter ett sätt att bryta ditt rökvanor utan att drabbas av abstinenssymtom eller riskera din hälsa, titta inte längre än till e-cigaretter! E-cigaretter ger många fördelar jämfört med traditionella cigaretter – de är hälsosammare för både dig och din omgivning, de kan hjälpa dig att sluta med nikotinberoendet för gott och de kostar betydligt mindre pengar över tid. Så vad väntar du på? Ge e-cigaretter ett försök idag!

fler insikter