De viktigaste tillbehören till dig som har en badtunna i trädgården

Att köpa badtunna från Nordiskatunnan och placera den i trädgården kan verkligen höja livskvaliteten. Tänk dig att sjunka ner i det varma vattnet efter en lång dag, eller bjuda in vänner på en trevlig kväll. Men en badtunna är mer än bara vattnet – det finns tillbehör som kan göra upplevelsen ännu bättre. Här är de några viktiga tillbehör till dig med badtunna i trädgården.

Täckning

En täckning är ett viktigt tillbehör för din badtunna. Dels håller den vattnet rent, men den minskar också uppvärmningskostnaderna. En täckning minskar avdunstningen och kylan som kommer inifrån täckningen, vilket kan sänka energikostnaderna med upp till 70%. Om du använder en täckning regelbundet kan det spara dig mycket pengar i längden.

Stege

En stege är ett annat viktigt tillbehör till badtunnan. Det kan vara svårt att kliva in och ut ur en badtunna utan en stege, särskilt om man är lite kortare eller har begränsad rörelseförmåga. En bra stege ska vara stabil, tålig och passa din badtunna. Se till att välja rätt storlek på stege för att undvika skador och olyckor.

Kemikalier

För att hålla vattnet i din badtunna rent och säkert att bada i behöver du använda kemikalier. Baserat på vilken typ av badtunna du har och vilka kemikalier du använder kan det vara bra att använda tillbehör för kemikalierna. Till exempel en dispenser för klor eller brom, eller en doseringsflaska eller -kopp. Det kan också vara bra att ha en testkit till din badtunna för att kunna mäta pH-värde och alkalinitet.

Underhåll

För att hålla din badtunna i bra skick måste du sköta om den. Det finns flera tillbehör som kan göra detta enklare. Till exempel en rengöringsborste för ytan av badtunnan, en avkalkare för cirkulationssystemet, en slang för att kunna tappa ur vattnet och en bottenrengöringssug som suger upp smuts och sand från botten av badet.

Belysning

När du använder din badtunna på kvällen kan belysning verkligen höja stämningen. Det finns många olika typer av belysning som du kan använda i din badtunna, till exempel LED-lampor eller strålkastare. Belysning kan också göra det enklare att se när du går ner i vattnet, eller när du vill ta ut något ur badet på kvällen.

Att ha en badtunna i trädgården kan vara en fantastisk upplevelse. Men det finns tillbehör som kan göra denna upplevelse ännu bättre. En bra täckning kan sänka energikostnaderna, en stege gör det enklare att kliva in och ut ur badet, kemikalier håller vattnet rent och säkert att bada i, underhållsprodukter ser till att din badtunna förblir i bra skick och belysning kan höja stämningen på kvällen. Att välja rätt tillbehör kan verkligen göra skillnad och investeringen kan spara dig mycket pengar på sikt.

fler insikter